Skip to main content

Beschrijving

Een fysieke expo kan helaas nog niet, nog een digitale expo is ook niet ideaal, dus dit jaar is er een raamexpo!!

Verspreid over 8 interessante plekken in Utrecht hangen werken van onze geweldige CMD studenten. Pak een (OV) fiets en leg de route af, gluur even naar binnen bij de studio’s en ontdek de creativiteit van onze CMD’ers in het prachtige Utrecht.

Wil je je ervaring delen? Maak bij elke plaat een foto en deel deze op Instagram met de #XisExpo

Pak daarna lekker een coronaproof-biertje op terras met je huisgenoten of 1 vriend en praat over alle inspiratie die je hebt opgedaan.

Video / Livestream

Over de Raamexposities

Bekijk deze expositie 'fysiek'!

#1/8 Kadergroei - Nils Schuitema

Dit werk gaat over het leren van nieuwe stof binnen strakke kaders, jezelf daarin onder dompelen en toch fris te blijven. Het einde van een bedrukkende tijd lijkt wederom in zicht. Het eind van een schooljaar, het begin van zelfontplooiing. We vinden nieuwe interesses maar blijven altijd bezig met onszelf. Wij zijn ons kader ontgroeit. Smelten samen met wat het ons biedt. Wees fris. Groei.

 

Kaliber: Digitaal bureau voor intensieve interactie

Een digitaal bureau met een ijzersterke combinatie van strategie, creativiteit en technologie. We weten wat er kan, en vooral wat er werkt. In onze snel veranderende wereld maken we merken wegwijs. We bieden niet alleen een middel, maar juist de beste oplossing.

 

Wat wij maken, noemen we intensieve interactie. Dat gaat verder dan de grenzen van een scherm. We willen mensen iets laten voelen en hen aanzetten tot actie. Met de juiste boodschap op de juiste manier gebracht. Zo raken we mensen niet alleen in het hoofd, maar vooral in het hart.

 

Kaliber. Making sense for future proof brands.

#2/8 Positive state of mind - Feya Hijl

Boobie Babes, strike a pose! Kleurrijk, krachtig en positief zijn termen die mijn werk omschrijven. Ik werk vanuit het thema body positivity. Je mag trots zijn op wie je bent en hoe je eruitziet, durf dit te laten zien, dat is het verhaal dat ik wil vertellen. Met Boobie Babes herinner ik mijzelf en anderen eraan dat je goed bent zoals je bent. In de zomer van 2019 ben ik begonnen mijn prints met de hand op shirts te drukken door middel van zeefdruk. Onderhand breidt mijn werk zich uit met prints op verschillende formaten, posters en kaarten. Tevens is mijn eerste officiële expositie (voor een jaar lang!) te bekijken bij Restaurant Karibu in Utrecht! 

 

Het Huis voor Experiment https://hethuisutrecht.nl/

Het Huis is een makershuis waarin de ontwikkeling van de podiumkunstenaar centraal staat: in vraag, in onderzoek, in ontwikkeling en in presentatie. Het Huis vertrekt vanuit de maker en ontwikkelt vanuit daar haar inhoudelijke programma: de vorm van en begeleiding binnen de residenties, de ontmoeting tussen makers onderling, tussen makers en professionals en tussen makers en publiek. Ons open huis met café is essentieel om bovenstaande te kunnen faciliteren. De verhuur van ons pand is vanuit ondernemerschap onlosmakelijk verbonden aan de ontwikkeling van makers en programma. De makers verbonden aan onze organisatie werken (meestal) buiten de traditionele context van de theaterzaal: buiten de zaal zoeken zij vormen waarin zij het publiek actief meenemen, vanuit een ander perspectief laten kijken en deelgenoot maken van hun werk. Dit werk trekt naast professioneel publiek (studenten en collega-instellingen) een nieuwsgierig publiek dat een voorstelling opzoekt buiten de kaders van traditioneel theater.

Bekijk deze expositie 'fysiek'!

Bekijk deze expositie 'fysiek'!

#3/8 Street Illustrations - Anissa Woudenberg

Street Illustrations is een serie illustraties van plekken in de Provincie Utrecht. Op de illustratie voor de raam expo is het prachtige stadhuis van Vianen met krakterestieke herenpanden en snelle steegjes er om heen. Momenteel bestaat deze serie uit een drietal illustraties van het stadhuis in Vianen, de Utrechtste grachten met de Dom en de haven met stadsmuur van de stad Leerdam waar ik woon.

 

O-bureau: Het bureau voor maatschappelijk betrokken merken

Bij O zetten we ons in voor de dingen die er écht toe doen. Denk aan gezondheid, mobiliteit, onderwijs, milieu, natuur, energie, welzijn, wonen en werken. Met onze communicatieconcepten en campagnes geven we merken een gezicht en organisaties een stem.

Dit is typisch O:

Open blik: We zijn recht voor z’n raap en werken graag open en eerlijk samen.

 

Overtuiging: Je krijgt onze aller- allerbeste ideeën waar we 100% achter staan.

 

Optimisme: Want positieve mensen zien altijd uitdagingen én oplossingen.

#4/8 Spring zelf in the air - Nina Holterman (organisator Expo)

Ik ben goed in improviseren. Zo hoorde ik een half uur voor ik een afspraak bij de drukker had dat degene die een poster zou maken, dat niet meer ging doen. Best wel jammer, maar niet getreurd, want gelukkig ben ik zelf creatief en handig genoeg om dit op te lossen.

In een opstandige bui moest ik denken aan die mop van de Engelsman bij de bushalte. Het zonnetje schijnt en hij zegt tegen degene naast hem: “Spring is in the air.” Degene naast hem kijkt verontwaardigd op en zegt: “Ja hallo, spring eens ff lekker zelf in de air.” Dus daar heb ik een creatie van gemaakt. Dingen die ik echt bij de lente vind passen, mooie bloemen, babydieren en de zon.

 

Acato maakt het makkelijk

Wij zijn acato! Een hecht team van 30 designers, developers & strategen. We vinden het mooi om met onze klanten op zoek te gaan naar waar we het verschil kunnen maken. We werken in multidisciplinaire teams die goed op elkaar ingespeeld zijn. Deze hechte teams in Den Haag en Utrecht vormen het hart van Acato en daar zorgen we goed voor.

Met een verse biologische lunch van de buurtboer

Laptop & beeldscherm naar keuze

Kantoren aan de mooie grachten van Den Haag en Utrecht

Bocca specialty coffee

Marktconform salaris + variabele beloning

Werk waar je je tanden in kan zetten

En natuurlijk gezellige collega’s waar je mee kan borrelen, balen, lachen, tafeltennissen en sparren.

Bekijk deze expositie 'fysiek'!

Bekijk deze expositie 'fysiek'!

#5/8 X - Eva de Boer

Frismedia: Digitale producten die mensen verbinden https://frismedia.nl/

Wij zijn een digitale ontwerpstudio. Samen met onze opdrachtgevers bedenken, ontwerpen en ontwikkelen we websites, apps en (complexe) digitale platforms. Vanuit hartje Utrecht hebben we alles in huis om projecten van idee naar een succesvol product te brengen.

 

Van het bedenken van een verrassend concept en het ontwikkelen van een community website, tot het bouwen van een inventieve mobile app. Zeer uiteenlopend dus, al is er één constante factor: ontwerp en techniek gaan hand in hand bij ons.

#6/8 Portable Jungle - Kylian de Boer

In portable jungle gaat het om het zoeken naar een gezondere, natuurlijke omgeving in een periode waar wij veel binnen zitten. Het vele binnen zitten biedt ook perspectief over de maatschappij waarin wij leven, in steeds groter groeiende clusters in de grote steden. Planten vinden al steeds vaker de weg bij onze woonkamers naar binnen, maar vinden wij de weg naar buiten ook nog genoeg? 

 

Parnassos Cultuurcentrum

Parnassos Cultuurcentrum is het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht. Beeldende kunst, dans, schrijven, fotografie, muziek en theater: alle kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd. Ben je student of medewerker aan de UU of HKU, dan krijg je ook nog eens fikse kortingen op het gehele aanbod! Maar ook alumni en overige belangstellenden zijn voor aantrekkelijke tarieven van harte welkom.

 

Liever een avondje uit? Parnassos heeft een eigen cabaretpodium met maandelijks goedgebekte talenten. Daarnaast is er iedere maand in de bar livemuziek, van jazz tot wereldmuziek en van pop tot singer-songwriter, en een dansavond met gratis beginnersworkshop, van bijvoorbeeld salsa of flamenco. Er is veel te zien, te doen, te leren en te beleven!

Bekijk deze expositie 'fysiek'!

Bekijk deze expositie 'fysiek'!

#7/8 Picknick chicks - Lamiae El Hajjaji

Ik creëer graag werelden en vertel graag verhalen met mijn illustraties. Soms worden deze lang en uitgebreid doordacht en heeft elke kleine detail een betekenis, en soms ontstaan deze gewoon uit wat er op dat moment in mijn hoofd omgaat en wat mij op dat moment inspireert. Voor deze expo was dat laatste het geval.

 

Born05: The digital branding agency

We zijn digitaal ervaren én spreken de taal van nu. Wij laten branding, creativiteit en technologie met elkaar samenwerken. En dat levert vooruitstrevende en geïntegreerde oplossingen op die de digitale ontwikkeling van merken versnellen. Van rijke ervaringen tot waardevolle digitale producten, campagnes en contentprogramma’s die beantwoorden aan merkdoelstellingen en aansluiten bij de leefwereld van mensen.

#8/8 Lente Kriebels - Jelle Leusink

Mijn werk is gebaseerd op de lente en op het vooruitzicht dat we straks weer naar buiten mogen. Veel mensen hebben een nieuwe hobby opgepakt en ik ook, ik wilde daarom graag een collage maken.

Greenberry: Digitaal Design waar iedereen een beetje beter van wordt 

Complex vraagstuk? Kom maar op. We maken digitale services en merkplatformen die bijdragen aan jouw missie. Ontdek hier met welke diensten we jouw organisatie kunnen versterken en hoe we met je samenwerken. In onze werkwijze staat het ontwerpen – design – centraal. Maar we zijn ook denkers die verkennen en doorgronden. En doeners wiens handen jeuken om te maken.

Bekijk deze expositie 'fysiek'!