13:00 - 13:30
→ Zaal 3

Anna Hoetjes → Filmmaker

Beeldend kunstenaar en filmmaker Anna Hoetjes maakt werk over hoe media een diepgaand effect hebben op kijken en bekeken worden.

Anna reisde voor haar performance TURN! af naar een gigantisch voetbalstadion in Duitsland. Dat er vroeger indrukwekkende communistische massaspektakels werden opgevoerd is niet meer terug te zien in het hedendaagse commerciële stadion. Anna weet dit op bijzondere wijze vast te leggen op de gevoelige plaat. Bij dit werk staat de volgende vraag centraal: Hoe verandert de manier waarop massaspektakels worden vastgelegd, en hoe ervaren wij dit?

Wat we misschien nog wel het mooiste werk van Anna vinden is de korte fictiefilm INTERFACE: een verbeelding van een toekomst waar iedereen permanent een spiegelend masker om z’n hoofd draagt. In dit toekomstbeeld heeft niemand ooit een gezicht gezien en er zit altijd een laag tussen je ogen en de buitenwereld.

Op dit moment is ze bezig met een nieuwe film over hoe het reizen naar de ruimte de manier van kijken naar onszelf op aarde heeft veranderd.