Diving for Balance – Documentaire (door alumni Sara Cornelissen)

Beschrijving

NB: De documentaire is jammer genoeg niet meer te kijken ivm rechten.
Vergeet ook niet de Alumni Q&A te checken, waar Sara Cornelissen, alumni CMD, zal spreken. Check https://xisfestival.nl/talk/alumni-qa/ voor meer info.

 

Het verhaal

“Save the Corals” wordt al jaren geroepen, het is een onderwerp dat nu wekelijks in het nieuws verschijnt. Koraalriffen verdwijnen sneller dan ooit. We hebben al 50% van de koraalriffen in het Caribisch gebied verloren door menselijke activiteiten zoals watervervuiling, destructieve visserijpraktijken, strandaanleg en andere gevaren voor het milieu. Maar waarom zou het ons iets kunnen schelen? Weet jij wat een koraal is? Of waarom ze belangrijk voor je zouden moeten zijn?

Als we naar alle feiten kijken, ziet de toekomst van koraalriffen er niet goed uit. Maar de strijd is nog niet voorbij, want er zijn nog steeds een paar mensen over de hele wereld die hun leven wijden aan het redden van de stervende riffen! In het Caribisch gebied vonden we een jonge, gedreven, energieke duiker genaamd Katie, die samen met de non-profitorganisatie Coral Restoration Foundation Curacao (CRFC) de ondiepe koraalriffen herstelt. Ze gebruiken een zeer effectieve methode om kleine babykoralen te laten groeien en ze weer in de oceaan te planten.

Helaas is dit niet genoeg… Je kan zo’n rampzalig probleem niet alleen oplossen. Daarom gelooft CRFC er sterk in lokale duikers, studenten, toeristen en kinderen te betrekken bij het doorgeven van hun kennis, methodes en liefde voor de koralen.

Katies vastberadenheid is inspirerend. Met deze documentaire willen we het verhaal vertellen van een inspirerende jonge duiker die al haar energie en moeite steekt in de wederopbouw van zo’n ongelooflijk waardevol en essentieel onderdeel van ons ecosysteem!

 

De filmmakers

Steff Donkers en Sara Cornelissen (Alumni CMD)

 

De bemanning

We werkten met de meest getalenteerde mensen op Curaçao en in Nederland met de nodige ervaring en vaardigheden om deze film te maken. We hebben onze beelden vastgelegd met Caribbean Legacy BV die hun apparatuur en beste cameraduo Guus Visser & Luigino Kauw A Tjoe deelden. Ze filmden al het fantastische beeldmateriaal boven water en lieten Erwin Dumoulin ook geweldige 360°-video’s voor ons maken! Met Arne Richter en Liene Muzikante van Turtle & Ray Productions filmden we de ongelooflijke koralen en restauratieduiken onder water. Auris Media hielp ons dit verhaal emotioneel te vertellen door muziek te componeren en het geluidsontwerp voor deze film te creëren. Mengwerk bracht deze documentaire naar een hoger niveau met de laatste hand aan kleur en last but not least leverde InVision Ondertiteling de Engelse en Nederlandse ondertiteling.

 

Vind meer informatie over Diving for Balance op:
https://www.divingforbalance.com
https://www.facebook.com/DivingforBalance
https://www.instagram.com/divingforbalance/

Video / Livestream

X=STAY In Touch